Qui som i com vàrem començar?

ArtCava som dos emprenedors: l’Èric, que és l’enòleg, i l’Ignasi, que té cura de la part empresarial. Vam obrir les portes d’ArtCava l’any 2004. Un vespre xerrant amb una copa de cava a les mans vàrem tenir una idea. Amb molta feina i determinació, aquesta s’ha convertit en una realitat meravellosa, un petit celler amb encant situat en una de les regions vinícoles més importants d’Europa, el Penedès (a només 40 minuts de Barcelona).

Fem 18.000 ampolles de cava artesanal de qualitat amb les nostres pròpies mans a l’any, sense afegir-hi res, ni productes químics, ni licors d’expedició. Només passió.

La família de l’Ignasi ha cultivat raïm i elaborat vi des de l’any 1730, però l’antic celler fou abandonat als anys 50 i es trobava en mal estat. Va ser quan vam decidir tornar a recuperar la vida a les seves parets. Sempre hem treballat per tal que l’espai no perdés el seu encant rústic.

La nostra intenció no era construir un celler més, sinó reconèixer i respectar la manera com es treballava abans. De la fusió del passat i el present sorgeix ArtCava, l’espai enoturístic més singular del Penedès.

Quan diem passat, realment volem dir passat. Sabem a partir d’excavacions arqueològiques, que els ibers van fer vi al mateix lloc on avui es troba ArtCava ara fa uns 2.500 anys. Des de llavors fins ara, hem tingut suficient temps per poder perfeccionar aquest art.

ArtCava avui

A ArtCava apostem pel turisme de proximitat. Ens agrada personalitzar les nostres visites. Preferim aplicar la filosofia del “viatge lent” i ens enorgullim de la nostra manera de fer. Veniu a visitar-nos i trobareu que som joves, entusiastes i estem completament enamorats de la nostra feina (a vegades ens costa fins i tot dir-li feina).

Ens dediquem a compartir el nostre entusiasme i passió pel que fem amb els demés. Mira què diuen de nosaltres a Tripadvisor o a Facebook.

Èric Enguita Albet

CEO

El propietari i enòleg principal.
Tècnic en indústria alimentària, especialitat en Viticultura, Enologia, Gestió Comercial i Màrqueting.

Diploma en empresarials.
Llicenciat en administració d'empreses.
Postgrau en màrqueting.

Ignasi Romeu i Solé

Accountant & Owner

El propietari de la finca i 14ª generació a la mateixa.

Expert en Administració i finances.
Expert en comerç internacional.
Expert en màrqueting.